

Naturen vimlar av ätbara frukter – särskilt sommar och höst.
Här presenteras 23 olika frukter från ekollon till lingon, som alla kan samlas och användas. Vissa är välkända, andra är mer okända. En enda frukt, havtorn (gojibär) har länge ansetts vara giftig, men släpps nu för vanlig matanvändning.
Det nya nordiska köket har inspirerat till att lära känna naturens växter igen och använda dem i maten. Frukt i synnerhet är något vi alla kan hjälpa till att samla in, äta och konservera.
Här hittar du recept på t.ex. ekollonkakor, enbärsenap, hasselnötskräm, varm havtornsjuice med kryddor, havtornsgelé, abildkransar, mirabelle chutney, lingonbullar, slåen äppelgelé, skogsjordgubbsmaräng m.m.
Författaren Bente Halkjær är trädgårdsmästare, författare och en ivrig samlare av naturens frukter.
Kirsten Tind står för de vackra och precisa teckningarna och Kira Brandt har tillhandahållit de underbara matbilderna.
Du kanske också gillar
Naturen vimlar av ätbara frukter – särskilt sommar och höst.
Här presenteras 23 olika frukter från ekollon till lingon, som alla kan samlas och användas. Vissa är välkända, andra är mer okända. En enda frukt, havtorn (gojibär) har länge ansetts vara giftig, men släpps nu för vanlig matanvändning.
Det nya nordiska köket har inspirerat till att lära känna naturens växter igen och använda dem i maten. Frukt i synnerhet är något vi alla kan hjälpa till att samla in, äta och konservera.
Här hittar du recept på t.ex. ekollonkakor, enbärsenap, hasselnötskräm, varm havtornsjuice med kryddor, havtornsgelé, abildkransar, mirabelle chutney, lingonbullar, slåen äppelgelé, skogsjordgubbsmaräng m.m.
Författaren Bente Halkjær är trädgårdsmästare, författare och en ivrig samlare av naturens frukter.
Kirsten Tind står för de vackra och precisa teckningarna och Kira Brandt har tillhandahållit de underbara matbilderna.